How can I get AWS Certified SysOps Administrator – Associate certification?

Amazon SOA-C02 is the AWS Certified SysOps Administrator – Associate certification exam code.
The AWS Certified SysOps Administrator – Associate exam requires a combination of three possible question formats, including multiple-choice, multiple-response, and exam labs.
lead4pass SOA-C02 dumps: https://www.lead4pass.com/soa-c02.html, really tailored for you two learning modes of PDF and VCE to help you clear AWS Certified SysOps Administrator – Associate certification exam questions.SOA-C02 dumps the real exam material for the AWS Certified SysOps Administrator – Associate exam certification.

Tip:
First, you need to be familiar with using the AWS Management Console and the AWS Command Line Interface (AWS CLI), as the exam lab allows you to demonstrate your skills by building solutions using the AWS Management Console and the AWS Command Line Interface (CLI).

Amazon SOA-C02 Free Exam Questions

Viewing questions 1-13 out of 115 questions:

QUESTION 1:

A SysOps administrator has launched a large general-purpose Amazon EC2 instance to regularly process large data files. The instance has an attached 1 TB General Purpose SSD (gp2) Amazon Elastic Block Store (Amazon EBS) volume.
The instance also is EBS-optimized. To save costs, the SysOps administrator stops the instance each evening and restarts the instance each morning.
When data processing is active, Amazon CloudWatch metrics on the instance show a consistent 3,000
VolumeReadOps. The SysOps administrator must improve the I/O performance while ensuring data integrity.
Which action will meet these requirements?

A. Change the instance type to a large, burstable, general purpose instance.
B. Change the instance type to an extra-large general purpose instance.
C. Increase the EBS volume to a 2 TB General Purpose SSD (gp2) volume.
D. Move the data that resides on the EBS volume to the instance store.

Correct Answer: C

QUESTION 2:

A company creates custom AMI images by launching new Amazon EC2 instances from an AWS CloudFormation template. It installs and configures necessary software through AWS OpsWorks, and takes images of each EC2 instance.

The process of installing and configuring software can take between 2 to 3 hours, but at times, the process stalls due to installation errors.
The SysOps administrator must modify the CloudFormation template so if the process stalls, the entire stack will fail and rollback.
Based on these requirements, what should be added to the template?

A. Conditions with a timeout set to 4 hours.
B. CreationPolicy with a timeout set to 4 hours.
C. DependsOn with a timeout set to 4 hours.
D. Metadata with a timeout set to 4 hours.

Correct Answer: B

QUESTION 3:

A software development company has multiple developers who work on the same product. Each developer must have their own development environment, and these development environments must be identical. Each development environment consists of Amazon EC2 instances and an Amazon RDS DB instance. The development environments should be created only when necessary, and they must be terminated each night to minimize costs.
What is the MOST operationally efficient solution that meets these requirements?

A. Provide developers with access to the same AWS CloudFormation template so that they can provide their development environment when necessary. Schedule a nightly cron job on each development instance to stop all running processes to reduce CPU utilization to nearly zero.

B. Provide developers with access to the same AWS CloudFormation template so that they can provide their development environment when necessary. Schedule a nightly Amazon EventBridge (Amazon CloudWatch Events) rule to invoke an AWS Lambda function to delete the AWS CloudFormation stacks.

C. Provide developers with CLI commands so that they can provide their own development environment when necessary. Schedule a nightly Amazon EventBridge (Amazon CloudWatch Events) rule to invoke an AWS Lambda function to terminate all EC2 instances and the DB instance.

D. Provide developers with CLI commands so that they can provide their own development environment when necessary. Schedule a nightly Amazon EventBridge (Amazon CloudWatch Events) rule to cause AWS CloudFormation to delete all of the development environment resources.

Correct Answer: C

QUESTION 4:

A company must ensure that any objects uploaded to an S3 bucket are encrypted.
Which of the following actions will meet this requirement? (Choose two.)

A. Implement AWS Shield to protect against unencrypted objects stored in S3 buckets.

B. Implement an Object access control list (ACL) to deny unencrypted objects from being uploaded to the S3 bucket.

C. Implement Amazon S3 default encryption to make sure that any object being uploaded is encrypted before it is stored.

D. Implement Amazon Inspector to inspect objects uploaded to the S3 bucket to make sure that they are encrypted.

E. Implement S3 bucket policies to deny unencrypted objects from being uploaded to the buckets.

Correct Answer: CE

QUESTION 5:

A SysOps administrator has enabled AWS CloudTrail in an AWS account. If CloudTrail is disabled, it must be re-enabled immediately. What should the SysOps administrator do to meet these requirements WITHOUT writing custom code?

A. Add the AWS account to AWS Organizations. Enable CloudTrail in the management account.

B. Create an AWS Config rule that is invoked when CloudTrail configuration changes. Apply the AWS-ConfigureCloudTrailLogging automatic remediation action.

C. Create an AWS Config rule that is invoked when CloudTrail configuration changes. Configure the rule to invoke an AWS Lambda function to enable CloudTrail.

D. Create an Amazon EventBridge (Amazon CloudWatch Event) hourly rule with a schedule pattern to run an AWS Systems Manager Automation document to enable CloudTrail.

Correct Answer: B

QUESTION 6:

The security team is concerned because the number of AWS Identity and Access Management (IAM) policies being used in the environment is increasing. The team tasked a SysOps administrator to report on the current number of IAM policies in use and the total available IAM policies.
Which AWS service should the administrator use to check how current IAM policy usage compares to current service limits?

A. AWS Trusted Advisor
B. Amazon Inspector
C. AWS Config
D. AWS Organizations

Correct Answer: A

QUESTION 7:

A SysOps administrator is notified that an Amazon EC2 instance has stopped responding. The AWS Management Console indicates that the system checks are failing.
What should the administrator do first to resolve this issue?

A. Reboot the EC2 instance so it can be launched on a new host.
B. Stop and then start the EC2 instance so that it can be launched on a new host.
C. Terminate the EC2 instance and relaunch it.
D. View the AWS CloudTrail logs to investigate what changed on the EC2 instance.

Correct Answer: B

QUESTION 8:

An errant process is known to use an entire processor and run at 100%. A SysOps administrator wants to automate restarting the instance once the problem occurs for more than 2 minutes.
How can this be accomplished?

A. Create an Amazon CloudWatch alarm for the Amazon EC2 instance with basic monitoring. Enable an action to restart the instance.

B. Create a CloudWatch alarm for the EC2 instance with detailed monitoring. Enable an action to restart the instance.

C. Create an AWS Lambda function to restart the EC2 instance, triggered on a scheduled basis every 2 minutes.

D. Create a Lambda function to restart the EC2 instance, triggered by EC2 health checks.

Correct Answer: B

QUESTION 9:

A gaming application is deployed on four Amazon EC2 instances in a default VPC. The SysOps administrator has noticed consistently high latency in responses as data is transferred among the four instances. There is no way for the administrator to alter the application code.
The MOST effective way to reduce latency is to relaunch the EC2 instances in:

A. a dedicated VPC.
B. a single subnet inside the VPC.
C. a placement group.
D. a single Availability Zone.

Correct Answer: C

QUESTION 10:

A SysOps administrator needs to give users the ability to upload objects to an Amazon S3 bucket. The SysOps administrator creates a pre-signed URL and provides the URL to a user, but the user cannot upload an object to the S3 bucket. The pre-signed URL has not expired, and no bucket policy is applied to the S3 bucket.
Which of the following could be the cause of this problem?

A. The user has not properly configured the AWS CLI with their access key and secret access key.

B. The SysOps administrator does not have the necessary permissions to upload the object to the S3 bucket.

C. The SysOps administrator must apply a bucket policy to the S3 bucket to allow the user to upload the object.

D. The object already has been uploaded through the use of the pre-signed URL, so the pre-signed URL is no longer valid.

Correct Answer: B

QUESTION 11:

With the threat of ransomware viruses encrypting and holding company data hostage, which action should be taken to protect an Amazon S3 bucket?

A. Deny Post, Put, and Delete on the bucket.
B. Enable server-side encryption on the bucket.
C. Enable Amazon S3 versioning on the bucket.
D. Enable snapshots on the bucket.

Correct Answer: C

QUESTION 12:

A SysOps administrator is optimizing the cost of a workload. The workload is running in multiple AWS Regions and is using AWS Lambda with Amazon EC2 On-Demand Instances for the computing. The overall usage is predictable. The amount of computing that is consumed in each Region varies, depending on the users\’ locations.
Which approach should the SysOps administrator use to optimize this workload?

A. Purchase Compute Savings Plans based on the usage during the past 30 days.
B. Purchase Convertible Reserved Instances by calculating the usage baseline.
C. Purchase EC2 Instance Savings Plans based on the usage during the past 30 days.
D. Purchase Standard Reserved Instances by calculating the usage baseline.

Correct Answer: C

QUESTION 13:

A company hosts its website in the us-east-1 Region. The company is preparing to deploy its website into the EU-central-1 Region. Website visitors who are located in Europe should access the website that is hosted in EU-central-1.

All other visitors access the website that is hosted in us-east-1. The company uses Amazon Route 53 to manage the website\’s DNS records.
Which routing policy should a SysOps administrator apply to the Route 53 record set to meet these requirements?

A. Geolocation routing policy
B. Geoproximity routing policy
C. Latency routing policy
D. Multivalue answer routing policy

Correct Answer: D

……


Amazon SOA-C02 Free Exam Questions Online Download:https://drive.google.com/file/d/1RHj2x38LDjoEjObAwl-BTp6xBGDTmv-A/

The newly updated Lead4Pass SOA-C02 dump covers all the core content of the AWS Certified SysOps Administrator – Associate exam, click on Lead4Pass SOA-C02 to help you easily pass the AWS Certified SysOps Administrator – Associate exam.